Een plek met historie

Van Huygens tot Spinoza.

Het Huisje is gelegen in de Schoolstraat midden in het middeleeuwse Huygenskwartier. Op een steenworp afstand woonde en werkte de vooraanstaande Nederlandse wis-, natuur- en sterrenkundige en uitvinder Christiaan Huygens.

Zijn tijdgenoot Benedictus de Spinoza, die geldt als een van de invloedrijkste filosofen en denkers uit de Nederlandse geschiedenis, woonde in de Kerkstraat.

Constantijn Huygens, de vader van Christiaan, liet omstreeks 1642 buitenplaats Hofwijck bouwen. Dit prachtige museum ligt op 200 meter van het Huisje. Een beschrijving van een interessante rondwandeling langs historische huizen ligt voor u klaar.

Heerlijk winkelen en dineren

in de gezellige Herenstraat op 75 m van het Huisje!

Om de hoek, op 75 meter afstand, ligt de gezellige Herenstraat met unieke winkeltjes, tal van restaurants, café's en koffietentjes. Warme bakker Klink zit sinds 1795 op het hoekje van de Herenstraat en de Schoolstraat.

Het Huygenskwartier is omringd door prachtige eeuwenoude, vrij toegankelijke parken, zoals Park Vreugd en Rust en het park rondom museum Huygens Hofwijck.

Perfecte ligging

voor bezoek aan museum, natuur of strand.

De centrale ligging van het Huisje maakt het tot een uitstekende plek vanwaar u omliggende musea, natuur en strand kunt ontdekken.

Waar wilt u naar toe?

Den Haag
NS Station Voorburg ligt op 2 minuten loopafstand. Vanaf het station brengt de trein u in 5 minuten naar Den Haag Centraal, waar u uitstapt in hartje centrum. Zo bent u in een mum van tijd in het Mauritshuis, het Binnenhof, Escher in het Paleis, Panorama Mesdag, etc.
Gaat u liever op de fiets? Inbegrepen in uw verblijf in het Huisje zijn twee fijne stadsfietsen. Op de fiets bent u in 13 minuten in de Haagse binnenstad.

Scheveningen
Bus 23 brengt u vanaf bushalte Laan van Heldenburg (3 minuten lopen) in 28 minuten naar het de halte bij het Zwarte pad, waarna u in 3 minuten op het strand staat.
Met de fiets bent u in 22 minuten op het strand. Duingebied Meijendel is in 20 minuten met de fiets bereikbaar.

Leiden
Vanaf NS Station Laan van NOI bent u in 9 minuten op Station Leiden Centraal.

Delft
Vanaf Station Voorburg bent u in 10 minuten op Station Holland Spoort. Vandaar is het 6 minuten met de trein naar Station Delft.